Egy kis extra reggeli az egész napot feldobja, az elkészítéséhez viszont semmi extra nem kell. :)
Elkészítési idő: kb. 15 perc
Hozzávalók (2 személyre):
- 100 g füstölt lazac szelet
- bagett
- teavaj, vagy sajtkrém
- 8-10 db fürjtojás
- 1 teáskanál 20%-os ecet (vagy kicsit több 10%-os)
- só
- bors
- fodros petrezselyem (tálaláshoz)
Elkészítés:
Egy lábosba vizet teszek és forrásig melegítem. A bagettet srégen felszeletelem, megkenem a vajjal/ sajtkrémmel, szépen ráteszem a lazacszeleteket.
Ha a víz felforrt, kicsit lejjebb veszem hőfokot, hogy ne gyöngyözzön annyira erősen és elkeverem benne az ecetet. Egyesével feltöröm a tojásokat és óvatosan a vízbe "pottyantom". (Ha a szépsége is fontos és nem vagyok még farkaséhes, egyesével merőkanálba töröm és abban teszem a vízbe.)
1 perc kell, hogy a fürjtojás elkészüljön. Óvatosan kanállal kiszedem a vízből és egy papírtörlővel bélelt tányérra teszem, hogy a víz lecsöpöghessen (enélkül a bagettet el fog ázni). Ha ez is megvan, mehet a lazacokra, kevés sóval és borssal el is készült. Tálaláskor friss fodros petrezselymet teszek rá.
Könnyű, mégis isteni reggeli!