Receptjeim Nektek

Brown sugar

Brown sugar

Lazacos bagett buggyantott fürjtojással

2020. április 14. - girlinnavyblue

img_20200405_111610.jpg

Egy kis extra reggeli az egész napot feldobja, az elkészítéséhez viszont semmi extra nem kell. :)

Elkészítési idő: kb. 15 perc

Hozzávalók (2 személyre):

  • 100 g füstölt lazac szelet
  • bagett
  • teavaj, vagy sajtkrém
  • 8-10 db fürjtojás
  • 1 teáskanál 20%-os ecet (vagy kicsit több 10%-os)
  • bors
  • fodros petrezselyem (tálaláshoz)

Elkészítés:

Egy lábosba vizet teszek és forrásig melegítem. A bagettet srégen felszeletelem, megkenem a vajjal/ sajtkrémmel, szépen ráteszem a lazacszeleteket.

Ha a víz felforrt, kicsit lejjebb veszem hőfokot, hogy ne gyöngyözzön annyira erősen és elkeverem benne az ecetet. Egyesével feltöröm a tojásokat és óvatosan a vízbe "pottyantom". (Ha a szépsége is fontos és nem vagyok még farkaséhes, egyesével merőkanálba töröm és abban teszem a vízbe.)

1 perc kell, hogy a fürjtojás elkészüljön. Óvatosan kanállal kiszedem a vízből és egy papírtörlővel bélelt tányérra teszem, hogy a víz lecsöpöghessen (enélkül a bagettet el fog ázni). Ha ez is megvan, mehet a lazacokra, kevés sóval és borssal el is készült. Tálaláskor friss fodros petrezselymet teszek rá.

Könnyű, mégis isteni reggeli!

A bejegyzés trackback címe:

https://brownsugar.blog.hu/api/trackback/id/tr8115611738

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zsocek 2020.04.15. 23:48:19

Semmi extra nem kell hozzá, hiszen füstölt lazac nyilván minden magyar hűtőszekrény alapfelszereltsége, fürjtojás szintén.

Tartalom 2020.04.16. 01:10:59

@zsocek: egyetértek, a fodros petrezselymet kihagytad.

De ha már nincs lehet tyúktojás is fűrjtojás helyett, bagett helyett piritós, lazac helyett meg sonka vagy szalámi esetleg reszelt sajt. Fodros petrezselyem helyett meg mondjuk apróra vágott hagyma esetleg fokhagyma vagy aki ezt nem szereti, akkor törtpaprika.

Irbisz 2020.04.16. 09:30:50

fürjtorjásra a mérete miatt van szükség, azaz passzol 1-1 baguett-szeletre, vagy más kulináris élményt nyújt így a normál tojás helyett? ugyanis a fűszerezés amit leírtál, a tojás ízében jelentkező bármilyen különbséget teljesen elnyom.

Irbisz 2020.04.16. 09:37:39

@Tartalom: lehet olyan cseréket írni amit írtál, de akkor az kutyaközönséges szendvics lenne, amit kár közkinccsé tenni :)

de a viccet félretéve, a friss baguett vs. piritós teljesen mást nyújt (nem a piritós javára), a szalámi a lazac helyett meg teljesen nonszensz csere, nem alternatíva.
valami finom füstölt sonka épp még mehet a füstölt lazac helyett, de akkor megint nem vagy előrébb, mert az tán drágább is.
süti beállítások módosítása