Receptjeim Nektek

Brown sugar

Brown sugar

Tejszínes csirkecomb bulgurral jénaiban

2020. április 03. - girlinnavyblue

img_20200401_190542_v02.jpg

Imádom a jénait, nagyon sűrűn használom, mert szaftos marad benne az étel és nem kell őrizgetni, ráadásul bármit csinálhatok főzés közben. :)

Egy aranyszabály van!
Az jénai edény használata előtt, nem szabad felmelegíteni a sütőt!

Elkészítési idő: kb. 1 óra

Hozzávalók:

  • 700 g csirke alsó-, vagy felső comb (alsóból ez 5-6 db)
  • 200 ml tejszín (lehet laktózmentes is)
  • 100 g sajt (lehet laktózmentes is)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 150 g bulgur
  • 300 ml víz
  • bors

Jó, ha van otthon:

  • Közepes jénai tál (vagy magasabb falú tepsi, amit alufóliával fedj le)
  • Kis lábas fedővel

img_20200401_173852.jpg

Elkészítés:

A jénai aljában eloszlatok 1 csapott evőkanál sót és ízlés szerint borsot (a tejszínen és a szafton keresztül a hús így is "ízesedik", nem kell egyesével fűszerezzem). Megpucolom a fokhagymát, azt is a jénaiba teszem. Mehetnek bele a csirkecombok is, a tetejükre só és bors, majd erre öntöm a tejszín. Ráteszem az edényre a tetejét és mehet be a sütőbe. Légkeveréses fokozatra állítom, 200 ºC-ra. Ha elérte a hőfokot 45 percig sütöm.

img_20200401_174407.jpg

Amíg sül a hús, lereszelem a sajtot, félreteszem. Előkészítem a bulgurt is, 150 g-ot kimérek, ezt a lábosban kétszer átmosom és 300 ml vizet öntök hozzá (mindig ilyen aránnyal dolgozom, vagyis a vízből dupla annyi kell, mint a bulgurból), majd félre teszem ezt is.

Ha megsült a hús (letelt a 45 perc), kiveszem a sütőből, óvatosan leveszem az edény tetejét (vigyázok nehogy megégessen a gőz). Ráteszem a combokra a sajtot és tető nélkül visszateszem őket a sütőbe, hogy a sajt még megolvadjon és rápiruljon a combokra.

img_20200401_183754.jpg

Közben odateszem főni egy csipet sóval a bulgurt. Forrástól számított 5 percig főzöm, párszor megkeverem, de nem kell folyamatosan. Ha elkészült, leveszem a tűzhelyről és lefedem, majd így hagyom 10-15 percre.

Ha a sajt rásült a csirkére (isteni az illata, mint mindennek, ami sajttal készül), kiveszem és tálalom a bulgurral. :)

img_20200401_190106.jpg

Jó étvágyat hozzá! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://brownsugar.blog.hu/api/trackback/id/tr6315583064

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása