Reggelinek, délutáni nasinak, de akár vendégvárónak is tökéletes, főleg, hogy előre elkészíthető. Friss gyümölccsel, dzsemmel is szuper, a variációk pedig végtelenek. Én most gránátalmával hoztam el nektek. :)
Elkészítési idő: kb. 15 perc + 10 perc + pihentetés
Hozzávalók (1 személyre vagy 2 személyre kevesebb pudinggal és több gyümölccsel):
- 30 g tápióka gyöngy (általában fehér, de van zöld színű is)
- 100 ml víz
- 150 ml kókusztej
- 20 g cukor
- 1/2 gránátalma
Elkészítés:
Egy lábosba beleteszem a gyöngyöket és beleöntöm a vizet. Amíg a gyöngyök megdagadnak és felisszák, addig magára hagyom, ehhez kb. 15 perc kell. Ezután a kókusztejet is hozzáöntöm a tápiókához és közepes hőfokon folyamatosan kevergetem. Ha a gyöngyök már átlátszóak és az egész puding állagúvá válik, el is készült (kb. 5 perc), leveszem a tűzről.
Hozzáadom a cukrot és poharakba kanalazom és várok vele egy keveset, hogy lehűljön és hűtőbe teszem. A megtisztított gránátalmát akár azonnal, vagy tálaláskor is rá lehet tenni (én tálalásnál szeretem frissen).
A tisztításról legközelebb mesélek, de nekem ezek az eszközök kellenek hozzá. :)
Nagyon egyszerű, gyors és még finom is. :)