Receptjeim Nektek

Brown sugar

Brown sugar

Tökéletes sajtgolyók

2020. március 27. - girlinnavyblue

sajgolyok_v02.jpg

Nincs ötleted mit főzz ebédre miközben otthonról dolgozol? Ha még bevásárlás előtt állsz, ezeket a hozzávalókat ne hagy ott a boltban! ;)

Hozzávalók: kb. 15 db sajtgolyóhoz

  • 30 dkg reszelt sajt (lehet laktózmentes is)
  • 1 tojás
  • 1-1,5 evőkanál liszt
  • kevés szerecsendió (őrölt)
  • napraforgó olaj (sütéshez kb. 4-5 cm magas legyen az edényben)

Jó, ha van otthon:

  • sajtreszelő (ha le kell még reszeld a sajtot)
  • friss szerecsendió és hozzá való reszelő vagy őrlő
  • edény, aminek a fala egy serpenyőnél magasabb
  • kislyukú fém szűrő, amivel ki tudod venni az olajból a golyókat

Elkészítés:

A reszelt sajtot (trappista, edami, gouda, füstölt, bármilyen félkemény sajt jó), a tojást, csipetnyi sót, kevés szerecsendiót (nagyon jól érződik benne, óvatosan az adagolással!) és a lisztet összegyúrom, hogy egységes masszát alkosson, majd kb. dió nagyságú golyókat formázok belőle.

Az olajat felmelegítem és tesztelem, hogy mikor éri el a sütéshez megfelelő hőfokot (kis maradék sajtdarabot beledobok és, ha sistereg, akkor jó lesz). Ha az olaj felmelegedett, érdemes egyszerre kevesebb golyót sütni, így nem fog túlságosan lehűlni az olaj, a golyók pedig szépen felpuffadnak és nem fognak összeragadni.

img_20200104_173214.jpg

Érdemes sütés közben megmozgatni őket (az elején lehet picit le is tapadnak), majd, ha az olaj tetejére feljönnek és aranybarnák lesznek, akkor már el is készültek, mehetnek a papírtörlővel "kibélelt" tányérra lecsöpögni.

b13018e8c9935fadbcfb02f04737c9a0.jpg

FIGYELEM! Közepes teljesítményen legyen a tűzhely, mert, ha túl forró az olaj, a golyók csak megégnek, így nem fognak teljesen átsülni és megnőni.

Én szeretem magában és majonézzel is, de aki kicsit tartalmasabbra vágyik, annak tartármártással és rizzsel ajánlom. :)

Nektek hogy sikerült? :)

A bejegyzés trackback címe:

https://brownsugar.blog.hu/api/trackback/id/tr2915564996

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása