Egész napos kirándulás vagy munka után, éhesen hazaérve csak valami gyorsra vágyom. Ilyen ez a tészta is, hiszen előkészítéssel, tálalással 30 perc alatt kész. :)
Elkészítési idő: 30 perc
Hozzávalók (2 személyre):
- 200 g spagetti tészta
- 2-3 evőkanál szójaszósz
- 2 evőkanál olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 2 db friss sárgarépa
- 2 szál angol zeller
- fél sárga kaliforniai paprika (de jó más színű is)
- só
- bors
Jó, ha van otthon:
- tésztaszűrő (vagy olyan lábas, ami hasonló funkciót lát el)
- spagetti adagoló
- nagyobb serpenyő
Elkészítés:
A tésztához felteszem a vizet forrni, ha kész, mehet bele a spagetti és a só. Nem főzöm meg teljesen, mert később még a zölségekkel is puhulni fog.
Megmosom és megpucolom a zöldségeket, felszeletelem a vöröshagymát (nem kell aprítani, jobb, ha szép hosszú "szálak" lesznek belőle). A serpenyőt felmelegítem, beleöntöm az olajat és hozzáadom a vöröshagymát. Amíg ez párolódik, néha megkeverem és felszeletelem a zellerszárakat, majd a répákat hosszába félbevágom és srégen felszeletelem. A fél paprikát és vékony csíkokra szeletelem.
Ha a hagyma már megpuhult és kicsit meg is pirult, mehet hozzá a többi zöldség is. Addig kevergetem őket, míg puhábbak lesznek, de még roppanósak.
Ekkor, ha a tészta is megfőtt, leöntöm róla a vizet és mehet a zöldségekhez.
Borsozom és hozzáadom a szójaszószt kanalanként. Folyamatosan kóstolgatom, hogy mennyi szósz kell bele, nehogy túl sós legyen, mivel a szójaszósz önmagában is elég sós, így én már nem szoktam külön sózni a tésztát, de ez ízlés kérdése. Kb. 3-4 perc kell, amíg teljesen elkészül, addig kevergetem.
Ha kész tálalom és mérem az időt, hogy amíg elfogy, új rekord születik-e. :D