A karantén készleteket is fel kell használni egyszer, a chilis bab pedig tökéletes konzerv alapanyagokkal is. :)
Elkészítési idő: kb. 45 perc
Hozzávalók (4 személyre):
- 400 g darált vegyes marha- és sertéshús mix (illetve önmagában is bármelyik jó)
- 1 db kukorica konzerv
- 1 db vörösbab konzerv
- 1 db fehérbab konzerv
- 1 db paradicsom konzerv (héj nélküli)
- 2 evőkanál olaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 1 teáskanál csemege pirospaprika
- chili (friss vagy szárított)
- só
- bors
Elkészítés:
A kukorica- és bab konzerveket egy nagyobb szűrőbe teszem, hogy a levük lecsöpöghessen, majd kicsit át is mosom őket csapvíz alatt és félreteszem.
A vöröshagymát és fokhagymát is felaprítom, majd az olajat egy nagyobb serpenyőben felmelegítem. Ha felmelegedett, hozzáadom a vöröshagymát, amit kb. 1 percig párolok, majd mehet hozzá a fokhagyma is. Addig kevergetem és figyelem, amíg a vöröshagyma üveges nem lesz, majd rászóróm a pirospaprikát és vigyázok, nehogy megégjen a paprika, mert akkor megkeseredik.
Ha jól elkeveredett a paprika, hozzáadom a húst, amit sózok, borsozok. Többször megkeverem, hogy egységesen süljön át. A chili kis részét felaprítom, majd a húshoz teszem. Egyenlőre csak keveset, mert ha még nem lesz elég erős, tudom pótolni, de ha túl erős lesz, már nehéz javítani rajta.
Ha a hús kellően átsült, hozzáadom a paradicsomkonzervet és a spatulával a serpenyőben kisebb darabokra nyomom az egész paradicsomokat. Kevergetve megvárom, amíg összerottyan, majd hozzáadom a korábban lecsöpögtetett kukorica- és babkeveréket. Megkóstolom és, ha kell adok még hozzá sót, chilit vagy borsot.
Kb. 5 percig főzöm együtt őket, így jobban összeérnek az ízek és már tálalhatom is.
Ez olyan étel, aminek jót tesz, ha várunk vele kicsit, vagyis ha kibírjuk, hogy ne azonnal essünk neki, akkor pihentetés után még ízletesebb lesz, ahogy az ízek igazán jól összeérnek.
Én sose tudok várni, nem bírok ellenállni az illatának és azonnal nekiesem!
Te melyik tábort erősíted? Kibírod, hogy ne egyél belőle rögtön? :)