Receptjeim Nektek

Brown sugar

Brown sugar

Brokkoli krémleves baconnel

Gyors lélekmelegítő a hideg napokra

2020. március 26. - girlinnavyblue

img_20200326_114124_v02.jpg

Szeretem ezt a receptet, mert ezzel megvan a napi zöldségbevitelem, gyors, egyszerű, felmelegít és jól is lakok tőle. Ami valljuk be ebben a hideg időben a legjobbkor jön.

Elkészítési idő: kb. 30-40 perc

Hozzávalók (4 személyre):

  • 500 g friss (vagy fagyasztott) brokkoli
  • 2-3 dkg vaj (lehet laktózmentes is)
  • 400 ml víz
  • 200 g szeletelt bacon
  • 200 ml tejszín (lehet laktózmentes is)
  • bagett (lehet elősütött is)
  • bors 
  • szerecsendió (őrölt)

Jó, ha van otthon:

  • 2-3 literes edény
  • friss szerecsendió és hozzá való reszelő vagy őrlő
  • botmixer

img_20200326_110659_v02.jpg

Elkészítés:

Ha elősütött bagetted van csak otthon, akkor már most melegítsd elő a sütőt és készítsd elő a bagettet. Ha felmelegedett a sütő (kb. 180 °C) mehetnek is be - előírás szerinti időre (kb. 15 perc) - és, ha már aranybarna, vedd ki őket.)

Ha friss brokkolival készítem, a brokkolit megmosom, felvágom kisebb darabokra, sőt a torzsáját is megtisztítom és azt is felvágom, félre teszem kicsit őket. Kimérem előre a vizet.
Abba az edénybe, amiben a leves fog készülni, beleteszem a vajat, közepes lángon felolvasztom. Az olvasztott vajhoz hozzáadom a brokkolit, kb. fél percig "pirítom" a vajon, közben egyre élénkebb lesz a színe. Ezután a kimért vízzel felöntöm, megsózom és addig főzöm, amíg meg nem puhulnak a brokkolik (spatulával/ fakanállal is el tudom őket vágni).

Ha fagyasztott brokkolival készítem, akkor abban az edénybe beleteszem amiben a leves készül és hozzá adom a kimért vizet, a vajat és a sót. Közepes fokozaton addig főzöm, amíg meg nem puhulnak a brokkolik. :)

Amíg fő a brokkoli a szeletelt bacont serpenyőben, közepes fokozaton ropogósra sütöm. Ha jó minőségű, akkor kevesebb vizet tartalmaz, így kevésbé fog fröcskölni (micsoda illata van, hmmm...). A megsült szeleteket konyhai papírtörlővel "kibélelt" tányérra teszem, hogy felesleges zsír lecsöpöghessen róla.

img_20200326_111228_02.jpg

Ha megfőtt a brokkoli, leveszem a tűzhelyről, és botmixerrel simára turmixolom, még így forrón. Majd hozzáadom a tejszínt és elkeverem az egészet. Ízlés szerint mehet bele a (frissen) őrölt szerecsendió, bors és, ha kell még só. És már kész is!

Jó felmelegedést! :)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://brownsugar.blog.hu/api/trackback/id/tr1215559430

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása