Receptjeim Nektek

Brown sugar

Brown sugar

Répatorta húsvétra (laktózmentes)

2020. március 25. - girlinnavyblue

repatorta_1.JPG

Ez az a süti, ami kivétel nélkül mindenkinek ízlett! Akik nem kóstoltak répatortát, azokban mindig van egy kis gyanakvás, de ez az első falat után elmúlik.

Tökéletes sütemény, ha vendégeket vársz, mert már előző nap el tudod készíteni, vagy ha nem szereted a krémes sütiket, viszont húsvétkor kötelező elkészíteni! :)

Elkészítési idő: kb. 30 perc
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Várakozás: 1 éjszaka

Hozzávalók (8 személyre):

  • 150 g liszt
  • csipet só
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 250 g reszelt répa
  • 2 egész tojás
  • 110 g barna cukor
  • 1 csomag vanillincukor
  • 1 dl olívaolaj (vagy ugyanennyi olvasztott teavaj)
  • 1 teáskanál kakaópor
  • 50 g étcsokoládé
  • 30 g szeletelt mandula

Jó, ha van otthon:

  • 18 cm átmérőjű tortaforma
  • rács

Elkészítés:

A lisztet, sót, sütőport és fahéjat egy nagyobb tálban összekeverem. Hozzáadom a reszelt répát, tojást, barna cukrot és vanillincukrot is. A keverékhez adagolom az olajat, majd a kakaóport is.
Az étcsokit kis darabokra szeletelem, de nem kell egyformának lennie, mert így lesznek olyan részek, ahol beleolvad a tésztába és olyanok is, ahol rá tudunk majd harapni. Ezt is a tésztához keverem.
A szeletelt mandulából egy keveset meghagyok díszítésnek, a többit összemorzsolom és szintén a tésztához adom.

180 ºC-ra előmelegítem a sütőt. Egy kisebb 18 cm-es tortaformát használok (lehet nagyobbat is, de akkor laposabb lesz a tészta), kevés olívaolajjal kikenem és sütőpapírral kibélelem. Beleöntöm a tésztát és az előmelegített sütőben, kb. 40-45 perc készre sütöm. Onnan tudom, hogy kész, hogy egy villát beleszúrok a tésztába és már nem ragad rá semmi. Maximum az olvadt étcsoki. :) 

Ha kisült, még forrón, óvatosan kiveszem a formából és egy rácsra helyezem. Lefedem konyharuhával, hogy lefelé kigőzölhesse magát a tészta. Addig hagyom így, amíg ki nem hűl. Ezután fóliába csomagolom és egy éjszakát hagyom pihenni.

Tálalás előtt a félre tett szeletelt mandulával (esetleg porcukorral) díszítem a sütit.

Már csak a nyuszi hiányzik. :)

repatorta_2.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://brownsugar.blog.hu/api/trackback/id/tr9615553782

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása